Startside 

Om os 

Ruter 

Skriv til os 

Aktuelt 

Beskyttelse af alléer

Leksika 

Links 

 

Om os

Stig ud af bilen - for der er meget at se på Den Danske Allévej
Den strækker sig som et grønt og snoet bånd gennem landet fra Skagen i nord til Bornholm i øst, hvor de unikkd og smukke landskaber og velbevaret kultur er kendetegnende for Allévejen.
Det er altid en berusende naturoplevelse at køre gennem Danmark af de grønne tunneler af endeløse alléer. Over 100 år gamle træer fletter deres grene sammen hen over vejen, så de danner et beskyttende tag af blade, hvor sollyset kun bryder igennem med enkelte strejf. De alléer, der løber langs hoved- og landevejene, viser natur og vej som et harmonisk hele med mange idylliske og besøgsværdige steder, der byder på fantastiske landskaber og bygningskultur. Alt efter årstiden kan man mellem træerne skimte gule blomstrende raps- eller kornmarker. Om efteråret forvandler naturen det grønne løvtag til et sandt farveorgie, og alléernes himmel skifter fuldstændig karakter – smukkere kan det ikke blive!
Alléernes specielle charme opleves dog allerbedst på cykel, og glæd dig over en kulturarv, som har bevaret sin kvaliteter op gennem generationer og skiftende tider..